Om författaren

Pär Lauenstein, som författat ”Musiklära”, har en gedigen utbildning inom musik, en bakgrund som frilansmusiker och mer än tio års musikpedagogisk erfarenhet – både från traditionell klassrumsundervisning och undervisning på distans; s.k. eKurser.

Författaren har bedrivit sina studier bl.a. vid Kävesta folkhögskola för Sune Smedeby, Berklee College of Music i Boston för Herb Pomeroy, Phil Wilson, Greg Hopkins, Ed Tomassi, Joe Viola och Greg Badolato m.fl. samt Kungliga Musikhögskolan (KMH) i Stockholm vid den afroamerikanska institutionen för Bengt-Arne Wallin och Ulf Andersson m.fl.

Pär har varit anställd vid Kulturama, Stockholm, och Stockholms Musikkonservatorium (SMK), tidigare huvudman för Rytmus i Stockholm både som lärare och projektledare för utveckling och implementering av eKurser i musik. Det var under den här perioden studiematerialet ”Musiklära” växte fram, men reviderades från grunden 2003 där det 2004 erbjöds till utbildningsanordnare.

Nu är Musiklära reviderad ännu en gång och finns från hösten 2013 att beställa på iok.se, men kommer successivt att hittas hos fler säljställen.